4 porce (8 jednohubek)
 
Ingredience:
  • 8 miniaturních brambor i se slupkou
  • 2 větší stroužky česneku
  • snítka rozmarýnu
  • 2 lžíce majonézy Hellmann´s Originál
  • hrubozrnná sůl
  • pepř
 
Brambory i se slupkou důkladně umyjeme, zabalíme do alobalu (všechny najednou) a pečeme cca 25 minut v troubě při 180 °C. (Můžeme je také uvařit ve vodě.)
Upečené brambory nařízneme do kříže, dole pomocí prstů zmáčkneme tak, až se kříž nahoře otevře a naskládáme na plech s pečicím papírem.
Na stejný plech položíme česnek nakrájený na plátky. Vložíme pod gril na 220 °C a grilujeme dozlatova (cca 5 minut).
Poté zatepla přidáme noček z majonézy Hellmann’s Originál, posypeme hrubou solí a pepřem, ozdobíme upečeným plátkem česneku a nakonec zapíchneme jehličku rozmarýnu.