Ovoce kaki se hodí do slaných i sladkých receptů, vyzkoušejte je!

 
Kaki Persimon Bouquet je sladké ovoce plné vitaminů, jehož sezóna trvá jen od podzimu do konce roku. Je tedy nejvyšší čas ho vyzkoušet. Díky tomu, že nemá semínka ani pecku, snadno se krájí a nemusí se loupat, se výborně hodí i na vaření. Skvěle si rozumí i se slanými pokrmy.


 
Dalším lehkým jídlem, kterému kaki Persimon sluší, jsou zelené fazolky. Na skvělý recept s prosciuttem budete potřebovat:
 
  • 4 kaki Persimon Bouquet
  • 2 lžíce medu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíci citrónové šťávy
  • 1 lžíci máku
  • 200 g fazolek
  • 150 g rukoly
  • 100 g prosciutta
 
Z medu, oleje, citrónové šťávy a máku si ušlehejte zálivku a dejte ji vychladit. Fazolky spařte v osolené vodě asi na 2–3 minuty, nechte okapat a vychladnout. Rukolu opláchněte, kaki nakrájejte na tenčí plátky, kostičky nebo měsíčky. Všechno promíchejte, přidejte plátky prosciutta a dochuťte zálivkou.
 
Pokud už máte kaki Persimon vyzkoušené, dobře víte, že se nemusíte bát zařadit ho ani na sváteční rodinnou hostinu. Výborně se hodí třeba ke kachně.



 
Kaki Persimon Bouquet obsahuje vysoký podíl vlákniny, vitaminů a minerálních látek. Pomáhá navíc při stresu, nervozitě a únavě. Důvodů pro zařazení do jídelníčku je tedy hned několik. Plody kaki Persimon Bouquet jsou k dostání např. v obchodní síti Kaufland, Globus a v kamenných maloprodejnách. Cena se pohybuje od 10–18 Kč za kus. Více informací najdete na www.nejkaki.cz.