Začátek listopadu je neodmyslitelně spojen s hony, zvěřinou a také pokrmy, ve kterých se maso divoké zvěře využívá. Kromě delikatesních kančích řízků, jeleního guláše či zajíce na víně, je možné si chuť zvěřiny užít i v jednodušší podobě. Například v obědovém sendviči se zvěřinovou paštikou, jejíž výrazná chuť si skvěle rozumí s jemně nahořklou červenou čekankou a poctivým rustikálním pečivem.
 
Ingredience na jeden sendvič:
  • 1 rustikální bulka
  • listy červené čekanky
  • zvěřinová paštika v želé rozkrájená na plátky
  • 1 lžíce hruškového chutney
                                                     
Do rozkrojené rustikální bulky vložíme list červené čekanky a plátky zvěřinové paštiky. Navrch naneseme hruškové chutney a přiklopíme vrchním dílem pečiva. Chuť sendviče můžeme velmi jednoduše změnit použitím různých druhů paštiky. Vynikající je například kančí, z divokého zajíce, kachní nebo srnčí. Na tomto podzimním sendviči si mohou pochutnat i ti, kteří kombinaci se sladším chutney nevyhledávají. Zvěřinová paštika je totiž výborná i v kombinaci s různými bylinkami. Vyzkoušet můžete mladé lístky saturejky či snítku tymiánu.
Rustikální bulka je nevšední vícezrnné pečivo se sójovými boby a vyšším obsahem žitné mouky. Zaujme svou plnou chlebovou chutí, hutnou střídkou i rustikálně popraskaným povrchem s jemným popraškem bílé mouky. Díky své velikosti je ideálním pečivem pro přípravu sendvičů a může zpestřit obědové menu často tvořené oblíbenými kaiserkami.
Více na www.dokrupava.cz