Ingredience:

  • 1 celé kuře DZ Klatovy
  • ¼ hrnečku kuřecího vývaru
  • ¼ celeru, 2 menší cibule
  • ¼ hrnečku rozinek
  • 2 šálky strouhanky z kukuřičného chleba
  • 1 bílek
  • ½ lžičky sušeného kopru, špetka soli.

 

Postup přípravy:

Do menšího hrnce nalijte kuřecí vývar, přidejte nadrobno nakrájený celer a cibuli a nechte povařit. Ve středně velké míse smíchejte rozinky, kopr, sůl, přidejte strouhanku a sníh z vyšlehaného vaječného bílku. Směs důkladně promíchejte s vývarem a zeleninou. Hotovou nádivkou naplňte vnitřek kuřete a vložte na pekáč. Kuře pečte při cca 200°C asi 1,5 hodiny. Nakonec ozdobte čerstvými bylinkami.