Perníčky bez uležení, chutné ihned ke konzumaci

Ingredience
 
  • 400 g hladké mouky
  • 120 g moučkového cukru
  • 160 g medu
  • 60 g tuku
  • 2 vejce
  • ½ lžičky sody
  • 2 lžičky koření na perník
 
Těsto necháme přes noc odležet. Pak je vyválíme, vykrájíme různé tvary a přeneseme na plech. Troubu si předem předehřejeme na 150°C. Vložíme do trouby plech s perníky a pečeme, dokud nebudou mít světle hnědou barvu (cca 20 min). Ještě horké je potřeme vejcem rozšlehaným se lžičkou vody, dodáme jim tak lesk.
 
Barva těsta
Pokud chceme mít světlé perníčky, použijeme světlý med.
Máme-li raději tmavé perníčky, přidáváme aspoň čtyři polévkové lžíce kakaa.
Vůni zvýrazní lžička mleté skořice.
 
Poleva
  • bílek
  • 150 g prosátého moučkového cukru
  • pár kapek citrónové šťávy
 
Vše dobře ušleháme, dokud nebude poleva sněhobílá a pevná.
 
Ona ví…
Cukr je nutné před použitím nejméně dvakrát prosít přes husté síto a hned použít. Pokud cukr neprosejeme, zůstanou v něm drobné hrudky, které ucpou kornoutek nebo sáček.