2 porce

Doba přípravy: 60 minut
 
Suroviny
  • 250 g listového těsta
  • vejce
  • sůl
  • sezamová semínka
  • mouka na pomoučení válu
 
Náplň
  • 2 vejce
  • cuketa
  • cibule
  • červená paprika
  • žlutá paprika
  • 100 g mražených kukuřičných zrn
  • 100 g mraženého hrášku
  • olej
  • provensálské koření
  • petrželka
  • pažitka
  • sůl, pepř
 
Nejprve připravíme náplň. Jemně nasekanou cibuli osmahneme na oleji, přidáme očištěnou nakrájenou cuketu, papriky, kukuřici, hrášek, osolíme, okořeníme a dusíme doměkka. Poté zeleninu zahustíme rozšlehanými vejci s petrželkou a pažitkou. Směs necháme vychladnout. Na pomoučeném vále rozválíme těsto, naklademe náplň a svineme. Závin položíme na suchý plech, potřeme rozšlehaným vejcem se solí a posypeme sezamem. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova.