Náročnost: jednoduché

Doba pečení: asi 5 minut (1 plát)
 
Přísady:
Na těsto:
• 250 g změklého másla
• 170 g moučkového cukru
• 5 žloutků
• 1 PL rumu
• 120 g hladké mouky
• 1/2 KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
• 2 balíčky Pudingu Original
s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
• 100 g nastrouhaných mandlí
• 5 bílků

Na ozdobení:
• 1 balíček Polevy světlé Dr.Oetker
• 1 balíček Marcipánu Dr.Oetker
• Barva gelová potravinářská červená Dr.Oetker

Ještě potřebujeme:
• plech na pečení
• elektrický ruční šlehač
• formičky na vykrajování

Příprava:
1. Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, žloutky a rumem elektrickým ručním
šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem,
pudingovým práškem a mandlemi. Nakonec zlehka ručně vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků.
2. Z těsta rozetřeme slabou vrstvu (zbytek si ponecháme) na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 220 °C
Horkovzdušná trouba: 200 °C
Plynová trouba: stupeň 4
Doba pečení: asi 5 minut (1 plát)
3. Na upečený plát přidáme slabou vrstvu těsta a opět pečeme. Tento krok opakujeme tak dlouho,
dokud nespotřebujeme všechno těsto.
4. Korpus necháme na plechu vychladnout, nejlépe přes noc. Poté ho nakrájíme na kostky.
5. Polevu připravíme podle návodu na obale a nalijeme do misky. Kostky namáčíme v polevě (nebo
je natřeme polevou štětečkem) a necháme je ztuhnout.
6. Marcipán obarvíme gelovou barvou. Pomocí válečku rozválíme marcipán na moučkovým cukrem posypané pracovní ploše a formičkou vykrajujeme srdíčka, kterými zdobíme povrch kostek.

Foto: Dr. Oetker