Na těsto
  • 125 g Hery máslové
  • 125 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 200 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 80 g bílé čokolády
  • 150 g jahod 
Na růžovou polevu
  • 150 g jahod
  • 200 g tvarohu
  • 3 polévkové lžíce jahodového džemu (vrchovaté)
  • 125 g Hery máslové
  • 1 sáček vanilkového cukru

Na bílou polevu
  • 200 g smetanového sýra
  • 50 g moučkového cukru
  • 250 g smetany
  • 1 sáček vanilkového cukru
 
Na ozdobu
  • jahody
Doba přípravy: 45 min
Doba pečení: 25 min 

Troubu předehřejte na 200 ° C (180 ° C horkovzdušná). Plech na cupcake vyložte papírovými košíčky. Jahody očistěte a nakrájejte na malé kousky, čokoládu nastrouhejte.
Heru máslovou, krupicový cukr, obě vejce a 1 sáček vanilkového cukru rozmixujte metličkovým mixérem do jemné krémové konzistence. Za stálého míchání přidávejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Nakonec přidejte i nasekané jahody a nastrouhanou bílou čokoládu.
Připraveným těstem vyplňte plech na cupcakes, a poté ho vložte na 20-25 minut do již předehřáté trouby. Zda je těsto hotové, zkontrolujte pomocí dřevěné špejle, která by po zapíchnutí a následném vytáhnutí měla zůstat čistá. Hotové cupcakes nechte vychladnout.
Mezitím si připravte růžovou polevu. Očistěte si 150g jahod a společně s tvarohem vyšlehejte jahodové pyré. Do pyré přidejte jahodový džem a míchejte, dokud směs nemá jemnou krémovou konzistenci. Heru máslovou rozmixujte s vanilkovým cukrem a přidejte do jahodového pyré, míchejte metličkou, dokud nevznikne hustý tuhý krém. Hotový krém ještě intenzivně zamíchejte. Poté jím dekorujte polovinu cupcakes a navrch ozdobte zbylými jahodami.
Pro bílou polevu smíchejte smetanový sýr s moučkovým cukrem. Přidejte 250 g smetany, kterou ještě předtím vyšlehejte s vanilkovým cukrem. Hotový krém nanášejte na zbylé cupcakes zdobičkou s hvězdicovým koncem o průměru 15 mm.