Recepty z dílny Elly
Foto: Hera
  • 1 hrnek špaldové hladké mouky
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 4 vejce
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1 hrnek rozpuštěné Hery máslová příchuť
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 2 tabulky čokolády s vysokým obsahem kakaa (celkem 200 g)
  • 1 hrnek pyré z dýně Hokkaido
  • 3 lžíce medu
  • ½ hrnku nasekaných kešu ořechů
  • špetka skořice


 
Nejdříve si připravte dýňové pyré. To můžete mít v lednici i pár dní dopředu, případně si ho vyrobit větší množství a skladovat v mrazničce.
Dýni Hokkaido omyjte, osušte a rozkrojte na polovinu. Vydlabejte vnitřní část se semínky. Nakrájejte na menší kusy a dejte péct do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečte doměkka. Bude to trvat asi 30 – 40 minut. Podle velikosti kousků dýně.

Měkkou dýni rozmixujte dohladka.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli. Důkladně promíchejte.
Vejce dejte spolu s cukrem šlehat do robota. Šlehejte na plné otáčky a dlouho, až se cukr rozpustí a vznikne nadýchaná žlutá krémová směs. Postupně do ní přilévejte rozpuštěnou Heru. Spojte dohromady a přidejte 100 g čokolády, kterou jste rozpustili ve vodní lázni. Umíchejte hladkou čokoládovou směs.
Přidejte sypkou část – mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Umíchejte těsto, které nalijete do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku.n 

Do dýňového pyré vmíchejte nasekané ořechy a dochuťte špetkou skořice a medem.

Dýňovou směs naneste na čokoládové těsto.


Povrch posypejte nasekanou čokoládou (použijte druhých 100 g).


Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 40 – 45 minut. Povrch hotových brownies by měl být pěkně křupavý.
Nechejte vychladnout a krájejte na čtverečky.