Foto: Hera 

Čas přípravy: 40 minut; čas pečení: 60 minut

Ingredience
  • 400 g dýně (Hokkaido)
  • 150 g sýru typu ementál
  • ½  svazku tymiánu
  • 200 g Hery máslová příchuť
  • ½ lžičky soli
  • 4 vajíčka
  • 300 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 100 ml mléka
  • 100 g šunky nakrájené na kostičky
  •  

Nejprve si nastrouhejte dýni nahrubo a sýr si nakrájejte na kostičky. Tymián umyjte, vytřepejte do sucha a zbavte listí.
Troubu si předehřejte na 180 C (horkovzdušnou na 160 C). Bábovkou troubu vytřeme Herou a  vysypeme moukou. Pomocí ručního mixéru vyšlehejte Heru máslovou a sůl do krémové konzistence, a poté přidávejte postupně vejce.
Mouku a prášek do pečiva do těsta přidávejte na dvakrát s postupným přiléváním mléka. Následně přidejte nastrouhanou dýní a tymián. Nakonec přidejte kostky šunky a sýru.
Hotové těsto nalijte do připravené bábovkové formy a pečte v troubě cca 60 minut. Zda je bábovka hotová, zkontrolujte pomocí dřevěné špejle. Bábovku po vytažení z trouby nechte vychladnout, poté ji vyklepněte z formy a vychutnejte si ji kousek po kousku.