Drůbežářský závod Klatovy, druhý největší zpracovatel kuřecího masa, vám přináší tip se svými produkty na chutné dýňové pokrmy inspirované barevným podzimem.
Více informací naleznete na: http://www.dzklatovy.cz/ 


Ingredience na 4 porce
  • 600 g Klatovských kuřecích řízků prsních
  • 1 menší dýně Hokkaido (600 g)
  • 1 červená paprika
  • 100 ml bílého vína
  • 1 střední cibule
  • šalotka
  • olivový olej
  • hořčičné semínko
  • provensálské koření
  • sůl
  • pepř
 

Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na větší kostky. Očištěnou a pokrájenou cibuli vložíme do pánve na rozehřátý olivový olej, přidáme osolené a opepřené kuřecí maso a orestujeme. Dýni Hokkaido, kterou není třeba díky její slabé slupce loupat, nakrájíme na menší kostky. Červenou papriku pokrájíme na menší kousky a spolu s dýní přidáme do pánve a posypeme hořčičným semínkem. Krátce orestujeme a podlijeme bílým vínem. Přiklopíme a necháme dusit do změknutí. Před podáváním posypeme nadrobno nakrájenou šalotkou.