Linecké pečivo vede v českých domácnostech na celé čáře. Jeho delikátní chuť a jemnost skrytá v rozličných tvarech, spojených ovocnou marmeládou, je tím pravým symbolem vánoční pohody, kterou si s hrnkem horkého čaje můžete v rodinném kruhu vychutnat. Jeho příprava není sice příliš náročná, horší je vykrajování jemných tvarů a slepování džemem. Aby se těsto netrhalo a bylo pružné, sáhněte po mouce Babiččina volba na křehké pečivo.

Ingredience
  • 500 g mouky Babiččina volba na křehké pečivo + na podsypání
  • 320 g másla pokojové teploty
  • 160 g cukru moučka
  • 3 žloutky
  • pár kapek citronu
  • marmeláda na slepení
  • cukr moučka + domácí vanilkový cukr na obalení

Všechny ingredience vložte do mísy a ručně zpracujte v hladké těsto (můžete použít i robota). Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici půl hodiny odpočinout. Poté předehřejte troubu na 170 °C a připravte čtyři velké plechy, které vyložíte pečicím papírem. Těsto rozválejte na ploše posypané moukou a vybranými vykrajovátky vykrajujte tvary, které přenesete na plechy. Pečte zhruba 10 minut, nebo dokud není cukroví malinko zbarvené. Ale opravdu jen malinko, protože po vytažení z trouby ještě trochu „dojde“. Vychladlé pečivo slepujte marmeládou nebo například čokoládovo-oříškovou pomazánkou. Nakonec posypejte cukrem.