Foto: Hellmann´s 

Porce: 4              
Příprava: 30 minut                        
Pečení: 10 minut

 
Suroviny
  • 2 x 200 g steak z hovězí svíčkové nebo roštěné
  • sůl
  • čerstvě drcený pepř (více druhů)
  • 2 lžíce oleje na restování
  • snítka tymiánu
 
Bifteky mírně osolíme, hojně posypeme drceným pepřem. Dobře rozehřejeme olej na celokovové pánvi. Vložíme bifteky a zprudka opečeme z jedné strany – do světle hněda, poté otočíme a opět zprudka restujeme. Celou pánev dáme do dobře vyhřáté trouby na 190° C a dopečeme cca 8 minut. Biftek vytáhneme z trouby, necháme 5 minut odpočinout pod alobalem a nakrájíme na tenké plátky.
 
Křenový dresink
  • 1 lžíce smetany
  • 1 lžíce jemně strouhaného křenu
  • 3 lžíce Tatarské omáčky Hellmann´s
  • šťáva z jednoho a půl citronu
  • špetka cukru
 
Všechny suroviny smícháme dohromady.
 
Salát
  • 12 zelených výhonků chřestu
  • 4 malé uvařené červené řepy
  • 6 křepelčích vajíček (možno nahradit 2 slepičími vejci)
  • 200 g rukoly
  • kůra z jednoho a půl citronu
  •  
Chřest povaříme 2 minuty v lehce osolené vodě. Křepelčí vejce uvaříme natvrdo - 5 minut a oloupeme.
Na talíře naaranžujeme plátky masa, rukolu, řepu nakrájenou na osminky a křepelčí vejce rozkrojená na půlky. Pokapeme křenovým dresinkem a posypeme nastrouhanou citronovou kůrou.