Foto: Spak


Ingredience

  • 6 lžic Česnekového dressingu Spak
  • 600 g nejrůznějších odrůd rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • drcený pepř
  • olivový olej
  • citronovou šťávu
  • špetku cukru
  • 200 g pikantního sýra /balkánský, feta, niva/
  • bylinky na ozdobu
  • bruschettu (chleba, olivový olej, česnek, sůl)

 

Rajčata omyjeme a nakrájíme na různé tvary, promícháme s olejem, pepřem, citron. šťávou, na plátky orestovaným česnekem a špetkou cukru. Směs přendáme na talíř, posypeme rozdrobeným sýrem, vmícháme zlehka česnekový dressing Spak a dozdobíme bylinkami. Podle chuti a typu sýra můžeme ještě lehce přisolit. Podáváme s opečenou bruschettou potřenou česnekem, pokapanou olivovým olejem a posypanou solí.