Foto: Dr.Oetker

Doba přípravy: asi 30 minut

Přísady:
Na těsto:
  • 4 vejce
  • 160 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 200 g polohrubé mouky
  • ½ KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker

Na jablečnou náplň:
  • 500 g nastrouhaných jablek
  • 400 ml studené vody
  • 1 balíček Pudingu Naturamyl s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
  • 60 g cukru
  • 1 balíček Skořicového cukru Dr.Oetker
Na smetanovou náplň:
  • 500 – 600 g zakysané  smetany
  • 100 g  cukru
  • šťáva z poloviny citrónu
  • 1 balíček Želatinového ztužovače Dr.Oetker
  • 100 ml vody
Na posypání:
  • 1 balíček Skořicového cukru Dr.Oetker

Ještě  potřebujeme:
plech na pečení (30 x 40 cm)


Příprava:

1. Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Mouku smícháme s kypřicím práškem a zlehka ručně vmícháme do vaječné pěny a vypracujeme hladké těsto.

2. Těsto  nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Plynová trouba: stupeň  4

Doba pečení: asi 20 minut

3. Upečený korpus necháme na plechu vychladnout.

4. Na přípravu jablečné  náplně krátce povaříme nastrouhaná jablka s 200 ml vody. Do zbylých  200 ml vody rozmícháme pudingový prášek, cukr a vlijeme do jablek a povaříme. Nalejeme na vychladnutý korpus a necháme úplně vychladnout.

5. Na přípravu smetanové náplně smícháme smetanu, cukr a citrónovou šťávu.  Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obale se 100 ml vody a ručně ihned vmícháme do připravené  smetany a nalijeme na jablečnou náplň a uhladíme.

6. Povrch posypeme skořicovým cukrem a dáme na 2 hodiny vychladit do chladničky.