Ani chladná zima není překážkou pro vykouzlení marmeládového zázraku. Stačí zapomenutý želírovací cukr z letních měsíců, mandarinky a pár kousků kiwi. Dokonalý recept jsme už vymysleli za vás. Dobrou chuť!
Foto: Labeta
 
Ingredience

Kiwi oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Mandarinky oloupeme a měsíčky zbavíme blanek, aby marmeláda nezhořkla. Ovoce rozmixujeme, přidáme med a BIO třtinový želírovací cukr 3:1 a důkladně promícháme. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut. Hotovou marmeládou plníme čisté skleničky, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout. Skleničky skladujeme na suchém, chladné a tmavém místě.



Naše tipy:
 
-        nejste BIO fanoušek? Nevadí. Marmeládu stejně dobře připravíte s běžným Želírovacím cukrem 3:1 Labeta
-        nezapomeňte, že z kyselých mandarinek a kyselého kiwi, bude i kyselá marmeláda, kterou možná budete muset dosladit trochou cukru - nebojte se proto marmeládu v průběhu vaření ochutnat. Ochutnávejte vždy jen čistou lžičkou - olíznutou lžičku nepoužívejte víckrát, zvýšili byste tak kazivost marmelády
-        chcete ze skleničky marmelády vytvořit dárek od srdce? Nebo jen rádi zdobíte skleničky ve spíži? Přihoďte do košíku Dekorační set a udělejte z nudné skleničky stylovou krásku!