Rubriky

Citronová kolečka

Pomýšlíte na nějaké nové originální cukroví? Není problém! Vyzkoušejte například kolečka.

INGREDIENCE

TĚSTO

  • 210 g hladké mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 140 g másla, změklého
  • 2 žloutky
  • 1 lžička citronové kůry, strouhaného najemno

NA KRÉM

  • 125 g másla, změklého
  • 60 g moučkového cukru
  • 25 ml citronové šťávy
  • 25 ml tuzemáku

NA POLEVU A OZDOBENÍ

  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky tuzemáku
  • lyofilizované (mrazem sušené) maliny

Smícháme mouku, cukr, máslo, žloutky, citronovou kůru a zpracujeme na hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne odpočinout v lednici.

Troubu předehřejeme na 180°C. Těsto vyválíme na plát o síle 3–4 mm, vykrájíme z něj kolečka a naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Dáme do trouby a pečeme asi 7 minut do zrůžovění. Hotové kolečka necháme vychladnout a dáme do lednice.

Na krém vyšleháme máslo s cukrem do pěny a poté zašleháme rum a citronovou šťávu. Hotovým krémem slepíme kolečka. Poté je dáme alespoň na 30 minut vychladit do lednice.

Na polevu rozšleháme moučkový cukr s citronovou šťávou a rumem. Vzniklou polevou potřeme povrch slepeného cukroví a ozdobíme drcenými lyofilizovanými malinami VitaCup. Necháme zatuhnout a můžeme podávat!