Recepty

Rychlá roláda

Máte chuť na něco sladkého, ale máte nedostatek času na složité pečení? Nemůže to být snadnější – vsaďte na rychlou roládu a hned můžete vesele mlsat.
Foto: Shutterstock

Ingredience
Těsto
6 vajec
14 dkg cukr
8 dkg hladké mouky

Náplň
smetana na šlehání
ztužovač
maliny
lístky máty na ozdobení

Bílky vyšleháme do tuha s cukrem. Postupně zašleháme jeden žloutek po druhém. Nakonec přidáme prosátou mouku. Těsto rozprostřeme na pečící papír uložený na plechu a pečeme na 180°C asi 5 minut. Vyzkoušíme špejlí. Necháme vychladnout.
Smetanu vyšleháme. Nezapomeneme přidat ztužovač. Maliny nakrájíme nadrobno a kousky přidáme do vyšlehané šlehačky. Opatrně sejmeme z pečícího papíru a spodní stranu potřeme krémem – šlehačkou. Pozn.: menší množství šlehačky si ponecháme na pozdější ozdobení. Plát těsta zamotáme do rolády, dáváme pozor, aby nepopraskala. Dáme do lednice na 1 hod.
Nakonec roládu posypeme moučkovým cukrem. Naneseme zbytek šlehačky na vrchní část rolády, ozdobíme celými malinami a několika lístky máty a můžeme podávat.