Recepty

Medové kornoutky

Vánoční cukroví je nespočetně druhů. Zároveň je v dnešní uspěchané době (a před Vánoci nejvíc), žádoucí, aby jeho příprava nestála moc času. Vyzkoušejte tedy recept na medové kornoutky nebo trubičky (to už záleží na vás).

Foto: Medokomerc

Ingredience

200 g hladké mouky

50 g lesního medu Medokomerc

1 vejce

165 g moučkového cukru

½ lžičky jedlé sody

čokoláda na vaření

Ze všech surovin vytvořte těsto a dejte mu alespoň půl hodiny odpočinout v ledničce. Pak na pečícím papíře nebo moukou posypané ploše rozválejte tenký plát a vykrájejte cca 5 – 6 cm kolečka.

Nyní si předehřejte troubu na 160 °C. Kolečka nedávejte hromadně na plech, jak jste zvyklí od jiných druhů cukroví, ale pouze po třech a nechte je pár minut péct. Následně je vytahujte a opatrně tvarujte kornouty nebo pomocí druhého konce vařečky tvořte trubičky. Širší stranu trubičky namočte do horké čokolády a nechte zatuhnout.

Kornoutky či trubičky můžete plnit libovolným krémem (jednoduchý návod na krém je u minulého receptu), šlehačkou apod.