Recepty

Žampiónový krém

 

Foto: Shutterstock

Ingredience

  • 300 g žampiony
  • 150 g cibule
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 l vody
  • 1 kelímek smetany na vaření
  • sůl, pepř, drcený kmín
  • petrželka

 

Nakrájíme cibuli nadrobno a osmahneme v hrnci na másle. Přidáme žampiony nakrájené na plátky a chvíli restujeme. Přidáme asi l lžičku drceného kmínu, poté vodu, promícháme a necháme povařit asi 15 minut. Přidáme sůl a pepř podle chuti. Pokud chceme hladký krém, můžeme polévku rozmixovat. Vmícháme smetanu na vaření, povaříme a následně zahustíme moukou. Podáváme s několika orestovanými kloboučky žampionu. Posypeme petrželkou a podáváme s opečenou bagetou.